Plassen en sproeien

Al 8 jaar mogen wij ons de eigenaren noemen van onze katten Fien, Ferron, Noortje en Kiwi. Tot op een aantal jaar terug hadden wij geen problemen met onze katten. Dit veranderde toen wij nieuwe buren kregen, welke ook katten hebben. Dit is een periode heel goed gegaan totdat 1 van de buurtkatten over de schutting kwam en Fien aanviel in haar huis. Hierna begon de ellende met Fien. Overal plassen en sproeien. Wij dachten dat het een medische oorzaak had, dus zijn we met Fien naar de dierenarts geweest. Deze verwees ons, na diverse onderzoeken, door naar Yvon. Want het kon wel eens een gedragsprobleem zijn.

Na contact te hebben gezocht met Yvon en voor haar de vragenlijst te hebben ingevuld, heeft zij een bezoek aan huis gebracht en de situatie beoordeeld. Het was een prettig, open en leerzaam bezoek. Tijdens dat bezoek kregen wij van haar diverse adviezen, welke we meteen ten uitvoering hebben gebracht. Het heeft voor Fien nog zeker 2 maanden geduurd voordat zij zich weer veilig voelde in haar eigen territorium, maar het plassen in huis was na een week over. Ook naar de andere katten toe is Fien erg veranderd. Zij is rustiger geworden.

Plassen en sproeien

3 jaar later, na de problemen met Fien kregen we te maken met Ferron. Welke het ook nodig vond om in huis te sproeien. Ook met Ferron zijn we naar de dierenarts geweest en ook hier waren geen medische oorzaken te vinden. Hierbij kwam wel dat Kiwi in de tussentijd was overleden, en dat wij dachten dat dit te maken had met de nieuwe rangordebepaling. Wel hadden we weer contact gezocht met Yvon voor advies. Na weer het invullen van de bekende vragenlijst is zij weer langs geweest. En nu blijkt dat Ferron de voorkeur heeft ontwikkeld voor zachtere ondergronden. Hier hadden wij nog nooit van gehoord, maar goed. Met de adviezen van Yvon zijn we weer aan de slag gegaan en het gaat stukken beter. Af en toe nog een ongelukje, maar ook hier zijn we nog druk mee bezig.

Al met al zijn wij erg blij met de adviezen van Yvon. Zij traint/leert niet alleen de katten, maar ook indirect de eigenaren, en allemaal op een open, eerlijke, vriendelijke manier. Wij raden haar dan ook van harte aan, mocht men gedragsproblemen hebben met zijn of haar kat.

Martijn en Marjon

Loading