Plotselinge ruzie tussen katten

Via internet zijn wij in contact gplotselinge ruzie tussen kattenekomen met Yvon. Wij hebben drie poezendames bij ons thuis wonen; Manou een Siamees zij is de oudste, Parel een Oosters korthaar Havanna een dochter van Manou, en Luna een Oosters korthaar een dochter van Parel. Voordat Luna naar de dekkater was geweest gingen deze dames uitstekend met elkaar om. Maar toen Luna na een weekje logeren weer thuis kwam ging het goed mis. Manou en Parel wilden niets meer van haar weten en bliezen en gromde er op los als zij maar in de buurt kwam. Na een paar uur draaide Manou bij en ging het plots voor Luna opnemen met een vreselijk gevolg. Als Parel gromde naar Luna zette Manou de aanval in naar Parel, zo erg hadden wij nog nooit gezien en gehoord.

Het was angstaanjagend om dit mee te maken. Vooral omdat Manou zo zachtaardig tegen iedereen is, zelfs tegen de dierenarts. Wij hebben Parel en Manou toen gescheiden voor 24 uur. Wij waren in de veronderstelling dat het na een dag wel over zou zijn, niets is minder waar. De volgende dag probeerde wij het weer met een herhaling van de vorige avond, gewoonweg vreselijk. Het ergste scenario ging door mijn gedachte; dat wij een van de dames moesten herplaatsen. Voor mijn partner was dat zeker geen optie, maar wat dan?

Op het net zijn wij gaan zoeken naar een oplossing en gelukkig hebben wij die gevonden in de persoon van Yvon. Wij hebben meteen besloten om Yvon bij ons thuis te laten komen, omdat wij vonden en vinden dat je het beste de dames in hun eigen habitat kan beoordelen. Nadat Yvon mijn verhaal had aangehoord en de dames had geobserveerd, heeft zij een plan opgesteld. Het resultaat mag er zijn, nu drie weken verder liggen de dames weer heerlijk bij elkaar. Iets wat wij drie weken geleden niet hadden durven dromen.

Wim

Loading