Sproeiende katers

sproeiende katers

Een jaar geleden hebben wij Mack, toen 5 jaar, uit het asiel gehaald. Hij was in korte tijd vaak verhuisd en was vreselijk bang. Wij wilden dit hoopje ellende graag een fijn leven geven. Het heeft zeker een half jaar geduurd voor Mack op zijn gemak was, maar uiteindelijk bloeide hij helemaal op. Hij was een voorbeeldkat die nooit ergens aan krabde en keurig op de bak ging. Omdat Mack niet echt een kroelkat is hebben wij er een kat bij genomen. Mack was gewend om met andere katten samen te leven dus wij verwachtten geen problemen.

Moos was ook 5 jaar toen wij hem uit het asiel haalden. Wij hebben ze rustig voorgesteld aan elkaar en dit ging verbazend goed. Binnen een paar dagen lagen ze naast elkaar te slapen.

Toen mijn zusje op vakantie ging, kwamen haar twee katten logeren. Deze twee broers waren nog erg jong en het ging vrijwel meteen mis. Overal vonden we sproeiplekken en ook uitwerpselen. Het duurde even voor wij in de gaten kregen dat ook Mack en Moos sproeiden. Na een aantal dagen waren wij het zat en hebben wij de broers naar een pension gebracht. Heel het huis schoongemaakt maar het leed was al geschied. Mack en Moos waren van slag en het sproeien was begonnen.
In het begin hoop je dat het vanzelf over gaat, maar eigenlijk werd het alleen maar erger. Omdat Moos ook sproeide als hij in zijn (open) bak stond, zat alles onder. Alles wat wij op internet konden vinden over sproeien hebben wij geprobeerd, niets hielp.

Via Google kwamen wij in contact met Yvon. Na het invullen van de vragenlijsten voor beide heren en een onderzoek bij de dierenarts kwam Yvon langs. Fijn gesprek en voor haar was het probleem snel duidelijk. Dat was een opluchting want je hoopt toch niet dat jouw katten een uitzonderlijk geval blijken te zijn. Met de tips die wij van haar kregen zijn wij meteen aan de slag gegaan. Er moesten een aantal dingen aangepast worden in huis en de sproeiplekken moesten grondig schoongemaakt worden. De tips waren makkelijk en effectief zonder dat ze heel veel geld kostten.

Door Yvons hulp is het sproeien helemaal gestopt! Het lijkt wel of beide heren beter in hun vel zitten. Wij waren ten einde raad en hadden nooit gedacht dat het relatief makkelijk op te lossen was.

Annemieke & Jurriaan

Loading