Agressief kitten

agressief kitten

Toen we in september j.l. hoorden dat iemand een kitten op straat wilde zetten hebben we haar gelijk in huis genomen. Ze bleek veel te vroeg (4,5 week) bij haar moeder weggehaald te zijn en vertoonde daardoor nogal wat gedragsproblemen (agressief, bijten). Ook omdat we al vier, wat oudere, katten (drie poezen en 1 kater) hadden heb ik besloten een consult bij Yvon aan te vragen om, naast het aanpakken van het agressieprobleem, ook de introductie goed te laten verlopen.

Yvon (heel prettig in de omgang, professioneel) kwam daarop langs en heeft me een aantal goede tips gegeven, dingen uitgelegd, en na een dag ontving ik een uitgebreid stappenplan waarmee we aan de slag konden. Ook was ze daarna nog goed bereikbaar via e-mail en was steeds bereid om vragen te beantwoorden en indien nodig haar adviezen aan te vullen of bij te sturen.

We zijn nu twee maanden verder en ze kunnen het nu heel redelijk met elkaar vinden. Af en toe wordt er nog wel eens geblazen als die kleine in haar enthousiasme boven op de katten springt maar dat lijkt me niet meer dan normaal.

Ook de kater lijkt haar te accepteren maar is wel in huis gaan plassen en sproeien. Dit sproeiprobleem was eigenlijk niet de inzet van het consult maar ook nu bleek Yvon meer dan bereid om mee te denken. Dit sproeien kon komen door de komst van de nieuwe kitten maar ook door een vreemde kater die in de tuin kwam en waarmee gevochten werd. Naast praktische adviezen adviseerde Yvon me ook zijn urine te laten onderzoeken want misschien speelde er ook een lichamelijk probleem. Ik was echter eigenwijs en er volledig van overtuigd dat het sproeien alleen maar kwam door stress omdat hij verder totaal geen zieke indruk maakte. Dat urine-onderzoek heb ik uiteindelijk pas later laten doen en er bleek wel degelijk (ook) een medisch probleem te spelen (blaasgruis en blaasontsteking). Les geleerd….

De kater is op een struviet-oplossend dieet gezet (nog 4 weken te gaan) en ik probeer confrontaties tussen hem en de vreemde kat te vermijden. Ik heb goede hoop dat het sproeien na het dieetvoer tot het verleden behoort. Zoniet zal ik niet aarzelen Yvon wederom in te schakelen.

Yvon, ik ben je zeer dankbaar en ondanks dat ik mijn hele leven al katten heb, heb ik veel van je geleerd!

Loading