Kat valt aan

kat valt aanVia onze dierenarts zijn wij in contact gekomen met Yvon. Wij hebben een kater die steeds agressiever naar ons toe werd. Als kitten beet hij af en toe in de handen en pols maar dit was nog zachtjes. Dit hebben we echter nooit goedgekeurd maar hoe ouder hij werd hoe harder hij beet en soms aanviel. Het naar bed gaan was een hele onderneming aangezien hij vanonder het bed ineens ‘aanviel’. Op zulke moment leek hij wel compleet in een andere wereld te zijn. Niets hielp dan zoals laten schrikken, afleiden, van ons afduwen en negeren.

Dit kon zo niet langer. Yvon stuurde ons een uitgebreide vragenlijst om zo meer inzicht te krijgen in onze situatie en onze kat. Uiteindelijk is Yvon bij ons thuis geweest om onze kat te observeren en tips te geven.

Door zijn ras siamees/snowshoes blijkt hij veel energie te hebben en is hij snel verveeld. Hij is erg intelligent en moet daarom vermaakt worden. Met tips van Yvon viel hij ons steeds minder aan. Ook hebben we op aanraden van Yvon een kat erbij genomen zodat hij ook overdag als wij aan het werk waren zijn energie kwijt kon.

Nu, een half jaar later, valt hij ons niet meer aan. Sinds het bezoekje zijn de ‘aanvallen’ op één hand te tellen en meer omdat wij niet op de signalen hebben gelet. Yvon stond altijd voor ons klaar om onze vragen te beantwoorden als we het even niet meer wisten. Yvon, hartstikke bedankt voor je hulp. We kunnen nu genieten van een geweldig lieve kat!

Emilie

Loading